Is het je al opgevallen? Bij de vernieuwde Robosapien X Chrome leveren we tegenwoordig niet alleen meer de afstandsbediening maar ook een infrarood dongle. Deze infrarood dongle heeft een 3,5 millimeter koptelefoon aansluiting zodat je de dongle op jouw smartphone of tablet aan kunt sluiten. In combinatie met de gratis te downloaden applicatie RoboRemote Bluetooth kun je nu dus jouw favoriete WowWee robot besturen met je Android- of iOS smart device!

De afstandsbediening bij de Robosapien X Chrome

Heb je geen beschikking over een Android- of iOS smart device? Geen probleem. We leveren standaard de afstandsbediening mee waar je jouw favoriete robot te gekke dingen kunt laten doen.

Plaats drie AAA batterijen in de afstandsbediening, richt de afstandsbediening op Robosapien en je kunt aan de slag!

Aan de slag met de meegeleverde dongle

Wanneer je een Android telefoon of tablet of een iPad of iPhone hebt kun je ook gebruik maken van de dongle.

Wat hebben we hier voor nodig:

  • Een Robosapien X Chrome met vier D-batterijen
  • De dongle
  • Een Android of iOS smart-device met een Bluetooth verbinding
  • De gratis te downloaden applicatie RoboRemote BlueVolg onderstaande stappen:
  1. Zoek in de Google Play Store of Appstore naar de applicatie RoboRemote Bluetooth van WowWee Group Ltd en download en installeer deze op jouw smart device. In dit artikel gaan we uit van de iOS versie maar de Android versie van de applicatie werkt hetzelfde.
  2. Wanneer je de applicatie hebt gedownload en geïnstalleerd kun je deze openen. Je krijgt direct een pop-up met de melding dat de applicatie een actieve Bluetooth verbinding nodig heeft. Daarnaast kun je een melding krijgen dat de applicatie toegang nodig heeft tot de microfoon en eventueel dat je jouw smart device van de stille modus af moeten halen.
  3. Tik onder aan in het scherm op Connect with IR Dongle.
  4. Haal het lipje met de tekst Pull it out before use uit de infrarood dongle en steek de mini-jack connector van de dongle voorzichtig in jouw smart device. Tik nu ergens, willekeurig, op het scherm om door te gaan.
  5. Je krijgt vervolgens een Robosapien te zien en je hebt de mogelijkheid voor een aantal andere robotics van WowWee te kiezen. Aangezien wij meteen goed zitten bij Robosapien, kun je direct op het vinkje onder Robosapien tikken.
  6. In het volgende scherm kun je aan de slag! Net als op de afstandsbediening heb je ontzettend veel knoppen en mogelijkheden om Robosapien te laten lopen, te laten boeren, te kantelen en nog veel meer. De knoppen hebben een duidelijke beschrijving om goed aan te tonen wat zij doen, ben je er toch niet zeker van? Probeer ze allemaal eens uit!

 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Waar de afstandsbieding gelimiteerd is door het aantal knoppen dat simpelweg op de afstandsbediening past konden de ontwikkelaars van WowWee hun lol op met de applicatie. Vergeet bijvoorbeeld niet naar het tweede en derde scherm te navigeren door gebruik te maken van de navigatieknoppen aan de linker en rechterzijde.

Screenshot RoboRemote Bluetooth

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om RoboRemote Bluetooth in het Nederlands te gebruiken?

De applicatie is gemakkelijk in te stellen voor Nederlands gebruik. Hiervoor tik je rechts bovenaan in het scherm op het tandwiel en kies je bij App Language voor Dutch. Je zult zien dat de applicatie nu in het Nederlands is ingesteld.

De dongle lijkt geen verbinding te maken met Robosapien

De dongle maakt gebruik van een infrarood verbinding om signalen over te geven naar Robosapien. Het is dus van belang dat je de dongle op de robot richt wanneer je de applicatie gebruikt. Mocht jouw koptelefoon-aansluiting aan de onderkant van de telefoon zitten dan kun je rechts boven aan het scherm, naast het tandwiel, op de pijltjes tikken om het beeld te roteren.

Mocht Robosapien nog niet reageren op de applicatie dan doe je er goed aan om even te controleren of je Bluetooth verbinding actief is en of je jouw smart device van de stille modus hebt gehaald. Voor een goede werking van de dongle en de applicatie moet het volume van jouw smart device namelijk minimaal op 70% staan.